ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κέικ με Πετιμέζι
Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
½ ποτήρι γάλα
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού (λίγη ποσότητα – κατά βούληση)
1 φλιτζάνι του καφέ πετιμέζι
1 βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φαρίνα (500 γρ)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο με την ζάχαρη, ρίχνουμε τ’ αυγά ένα-ένα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το χυμό, το πετιμέζι, ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια, κανέλα και τέλος την φαρίνα. (Δεν είναι απαραίτητη η χρήση μίξερ, μπορεί να ανακατευτούν καλά και με το χέρι.)
Ψήνεται στους 180 oC στον αέρα για 45 λεπτά.