Υλικά:
1 κιλό αλεύρι (σκληρό)
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι γάλα
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
λίγη κανέλα
πετιμέζι (ή μέλι)
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε λίγο χλιαρό νερό μαζί με την ζάχαρη και τα δύο φακελάκια μαγιά και τα ανακατεύουμε, (αφήνουμε να περάσουν δέκα λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν φουσκίτσες)
Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, το γάλα, και εναλλάξ αλεύρι και νερό.
Δημιουργείται μια κανονική ελαστική ζύμη την οποία κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει στο διπλάσιο μέγεθος περίπου.
Μόλις φουσκώσει στο επιθυμητό μέγεθος, χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μικρούς δίσκους τους οποίους τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα λαλάγγια σε χαρτί απορροφητικό και τα σερβίρουμε με πετιμέζι (ή μέλι) και κανέλα.