ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μαρινάρα για χοιρινές πανσέτες
Υλικά:
- 2 κιλά χοιρινές πανσέτες (μέτρια σε μέγεθος κομμένες)
- πιπέρι
- ρίγανη ή θυμάρι
- 1 ποτήρι (του κρασιού) κόκκινο κρασί
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι πετιμέζι
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά (να μην έχει νερό). Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρέας, τη ρίγανη και το πιπέρι, παράλληλα έχουμε ετοιμάσει την μαρινάρα από κρασί, πετιμέζι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και την περιχύνουμε στο κρέας. Στην συνέχεια το σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο πάνω από 8 ώρες. Πριν το ψήσιμο το οποίο γίνεται είτε στην σχάρα είτε στο φούρνο, το αλατίζουμε, (το αλάτι το βάζουμε πάντα στο τέλος διότι "σφίγγει" το κρέας.)