ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μουστοκούλουρα
Υλικά:
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι πετιμέζι
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια σόδα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές κανελογαρύφαλα
- 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και το πετιμέζι κατόπιν διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ στο κονιάκ, προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα και τέλος το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη και μετά την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 oC στον αέρα για 20 λεπτά.