ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σταφιδόπιτα
Υλικά:
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη καστανή
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλιτζανάκι πετιμέζι
- ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 φλυτζάνι σταφίδα σουλτανίνα (αλεσμένη)
- 500 γρ αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- λίγο σισάμι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο με την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού το πετιμέζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κανελλογαρύφαλλα. Στην συνέχεια ρίχνουμε την αλεσμένη σταφίδα και το αλεύρι. Μετά τοποθετούμε την σταφιδόπιτα σε μέτριο ταψί όπου την πασπαλίζουμε με σισάμι και την ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (στους 180 oC) στο φούρνο για 1 ώρα