ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χοιρινές μπουκιές με πετιμέζι
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινές μπουκιές
- 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
- 2 μεγάλες πορτοκαλί πιπεριές
- 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- ½ φλιτζανάκι πετιμέζι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε καλά (να μην έχει νερό). Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι βαθύ με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει, το σβήνουμε με το κρασί το οποίο το αφήνουμε να εξατμιστεί. Έπειτα βάζουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στην συνέχεια το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί.
Μετά από 45 λεπτά ψησίματος περίπου, όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το τελειώνουμε (περιχύνουμε) με το πετιμέζι.