ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χταπόδι στο φούρνο με πετιμέζι
Υλικά:
1 μεγάλο χταπόδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι ξύδι τύπου μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι πετιμέζι
αλάτι
ρίγανη
πιπέρι
λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το χταπόδι, (το αφήνουμε ολόκληρο, δεν το κόβουμε σε κομμάτια). Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το λάδι, το ξύδι τύπου μπαλσάμικο και το πετιμέζι, αναδεύοντας τα πολύ καλά. Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια λαδόκολλα και το περιχύνουμε με την σάλτσα. Βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και κλείνουμε την λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο αεροστεγώς. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200 οC στις αντιστάσεις για 2 έως 2,5 ώρες.